Υπό κατάληψη εξακολουθεί να τελεί το αμαξοστάσιο του δήμου Αθηναίων, στην Ιερά Οδό, από συμβασιούχους του τομέα καθαριότητας, που διαμαρτύρονται για τη διακοπή των συμβάσεών τους, ενώ με προσωρινή εντολή του Μονομελούς Πρωτοδικείου διετάχθη η παραμονή τους, έως ότου εκδοθεί οριστική απόφαση του δικαστηρίου.
Η κινητοποίηση των 200 συμβασιούχων στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων, έχει αρχίσει να προκαλεί προβλήματα στην καθαριότητα της πρωτεύουσας, καθώς πραγματοποιείται μερική αποκομιδή των απορριμμάτων, δεδομένου ότι οι συμβασιούχοι επιτρέπουν κατ΄ εξαίρεση την έξοδο απορριμματοφόρων για την περισυλλογή των σκουπιδιών από το κέντρο, τα σχολεία, τα νοσηλευτικά ιδρύματα και τις λαϊκές αγορές.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης απηύθυνε έκκληση προκειμένου να σταματήσει ο αποκλεισμός του εργοταξίου, τονίζοντας ότι «καλούμε όλους όσοι παρεμποδίζουν την κίνηση των απορριμματοφόρων, να τερματίσουν άμεσα τον αποκλεισμό του αμαξοστασίου, ο οποίος δεν στρέφεται εναντίον κανενός άλλου, παρά μόνο του κοινωνικού συνόλου».

Πρόσθεσε δε ότι "πρώτιστο μέλημά μας είναι να κρατήσουμε την Αθήνα καθαρή. Σε υψηλού υγειονομικού ενδιαφέροντος σημεία της πρωτεύουσας, όπως σχολεία και νοσοκομεία, φροντίζουμε ώστε η αποκομιδή να γίνεται κανονικά».

Οι εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας λήγουν το αμέσως επόμενο διάστημα, από τη δική τους πλευρά, υποστηρίζουν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου, ενώ σημειώνεται ότι, αντίστοιχες προσφυγές έχουν καταθέσει στο Πρωτοδικείο άλλοι 400 εργαζόμενοι του ίδιου τομέα, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν επίσης σύντομα και ζητούν να μην απολυθούν.