Την παραίτησή του υπέβαλε το Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ) στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατηγορώντας τον διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης Σπύρο Στάλια για αδιαφανείς αναθέσεις έργων. Στην επιστολή παραίτησης του προέδρου Χρήστου Τζουβελέκη και των μελών του Δ.Σ. αναφέρεται- μεταξύ άλλων- ότι από τον Ιανουάριο του 2011 και μετά «αντιληφθήκαμε ότι εκτελούνται εργασίες στη λιμενική ζώνη που δεν είχαν περάσει από Δ.Σ.» και ότι «κατά την έναρξη εργασιών δεν υπήρχαν καν συμβάσεις».

Σημειώνεται ακόμη ότι «παρ' όλες τις προφορικές διαβεβαιώσεις του Διευθύνοντα για τακτοποίηση του προβλήματος, οι κατατμήσεις και οι απευθείας αναθέσεις συνεχίστηκαν» και επισημαίνονται οι ενέργειες που έχουν αναληφθεί καθ' όλο το προηγούμενο διάστημα για ενημέρωση του αρμόδιου υπουργείου.

Το Δ.Σ. του ΟΛΚΕ παραιτείται επειδή, όπως αναφέρει- μεταξύ άλλων- «δε θέλουμε να ανεχτούμε άλλο την αδιαφορία και τη σιωπή του αρμόδιου Υπουργείου, πριν τη δική σας παρουσία, στις έγγραφες αναφορές ενός ολόκληρου Δ.Σ. για διαχείριση έργων με κατατμήσεις και απευθείας αναθέσεις που δεν συζητήθηκαν στο Δ.Σ. του ΟΛΚΕ Α.Ε.», δεν εφαρμόζεται το σύστημα «Διαύγεια» και «δε δεχόμαστε άλλο τη συγκεκριμένη λειτουργία του Διευθύνοντα».