Πάνω από 6.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ζητήσει να βγουν στη σύνταξη τις τελευταίες δύο ημέρες, προκειμένου να προλάβουν τις αλλαγές που επέρχονται στο ενιαίο μισθολόγιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι περισσότερες αποχωρήσεις είναι από προϊστάμενοι έως γενικοί διευθυντές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μείνει ακέφαλη η ηγεσία της δημόσιας διοίκησης.

Ειδικότερα, οι αιτήσεις για αποχώρηση ανέρχονται σε 1500 – 2000 μόνο στο υπουργείο Οικονομικών, συμπεριλαμβανομένου και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ενώ μεγάλος είναι ο όγκος των αιτήσεων για συνταξιοδότηση στα υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Παιδείας, κυρίως λόγω της περικοπής των επιδομάτων.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Ταμείων, Νίκος Καλάκος, οι υπό συνταξιοδότηση εργαζόμενοι δε θα αποφύγουν τελικά τις μειώσεις στις συντάξεις τους, αφού το μέτρο θα έχει αναδρομική ισχύ.

Παράλληλα ανέφερε ότι η τελευταία αναλογιστική μελέτη που έφθασε στο Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων κατέδειξε ότι το έλλειμμα ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ, γεγονός που οδηγεί με ακρίβεια στη στάση πληρωμών και στο κλείσιμό του.


Πηγή: ΣΚΑΙ