Οργανωμένη σπείρα Γεωργιανών, που είχε διαπράξει σωρεία διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια και αποθήκες σπιτιών στην Αττική, εξαρθρώθηκε απο το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο Γεωργιανους, ηλικίας 21 και 22 ετών και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι που διέμεναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 4.780 ευρώ και 2.160 δολαρίων Η.Π.Α. ,πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλεφώνα, ρολόγια, γυναικείες τσάντες και γούνες.

Απο την προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με ομοεθνή συνεργό τους, που αναζητείται, επέλεγαν σπίτια και διαμερίσματα τα οποία παρακολουθούσαν και αφού διαπίστωναν ότι απουσίαζαν οι ένοικοι εισέρχονταν, παραβιάζοντας τον ομφαλό της κλειδαριάς και αφού ερευνούσαν τους χώρους, αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα τα οποία στη συνέχεια διέθεταν προς πώληση αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει, ότι το τελευταίο πεντάμηνο έχουν διαπράξει συνολικά εννέα διαρρήξεις και κλοπές σε διαμερίσματα και αποθήκες στο κέντρο της Αθήνας, στο Χαλάνδρι, στην Αγία Παρασκευή και στα Πετράλωνα.

Επίσης βρέθηκαν κλειδιά πασπαρτού, ειδικά διαμορφωμένα αυτοσχέδια διαρρηκτικά εργαλεία και κλειδαριές διαφόρων τύπων, στις οποίες οι δράστες έκαναν τακτικά πρακτική εκπαίδευση, για την απόκτηση εμπειρίας στην διάρρηξη τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την εξακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.