Ομόφωνα προήχθησαν, ύστερα από πρόταση, στο υπουργικό συμβούλιο, του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, στη θέση του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας η σύμβουλος Επικρατείας, Μαίρη Σάρπ, και σ΄εκείνη του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου ο αρεοπαγίτης Νικόλαος Ζαϊρης. Η κ. Σάρπ μπήκε στο δικαστικό σώμα στις 22 Φεβρουαρίου 1980 και προήχθη στον βαθμό του συμβούλου Επικρατείας στις 24 Ιουλίου 1997. Γεννήθηκε το 1954, στην Καλαμάτα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μιλά γαλλικά.

Ήταν εισηγήτρια στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για την υπόθεση των προσφυγών που είχαν καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ, κ.λπ. κατά του Μνημονίου. Η κ. Σάρπ είχε ταχθεί υπέρ της συνταγματικότητας και νομιμότητας του Μνημονίου, ενώ ήταν εισηγήτρια σε πολλές σοβαρές υποθέσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας.

Ήταν, εξάλλου, εισηγήτρια στην Ολομέλεια του ΣτΕ για τις υποθέσεις τοποθέτησης καμερών για την κυκλοφορία των οχημάτων, στον περιορισμό έκδοσης αδειών βυτιοφόρων αυτοκινήτων μεταφοράς υγρών καυσίμων (παλαιό νομοθετικό καθεστώς) που κρίθηκε αντισυνταγματικός, αλλά και για την υπόθεση του ορίου ηλικίας των φαρμακοποιών, για την οποία κρίθηκε ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος πρέπει να ανακαλούνται οι άδειες ιδρύσεως των φαρμακείων με την συμπλήρωση του 70ου έτους της ηλικίας του φαρμακοποιού.

Από τους συναδέλφους της και τον νομικό κόσμο η Μαίρη Σάρπ θεωρείται πάρα πολύ καλή δικαστική λειτουργός.

Ο κ. Ζαϊρης μπήκε στο δικαστικό σώμα στις 29 Απριλίου του 1975 και προήχθη στον βαθμό του αρεοπαγίτη στις 27 Ιουλίου 2007. Γεννήθηκε το 1946 στην Κάλυμνο. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μιλά γαλλικά. Είναι έγγαμος και έχει δυο παιδιά.

Ως εφέτης ήταν τακτικό μέλος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων (με πρόεδρο τον Μιχάλη Μαργαρίτη), που δίκασε τα μέλη της οργάνωσης «17 Νοέμβρη», ενώ ήταν εισηγητής στο παραπεμπτικό βούλευμα για τη γνωστή υπόθεση της ΑΓΕΤ Ηρακλής το 1985.

Ως ανακριτής επί σειρά ετών είχε ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, στο πρώτο στάδιο της υπόθεσης Ρασίντ, ενώ ως πρόεδρος Πρωτοδικών διηύθυνε σημαντικές δίκες, όπως η υπόθεση Σαμπανιώτη (η γυναίκα, που προκάλεσε τον θάνατο τριών ατόμων, προσφέροντάς τους τηγανόψωμα εμποτισμένα με δηλητήριο) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Από τους συναδέλφους του χαρακτηρίζεται έμπειρος και πολύ καλός δικαστής.

Πηγή: ΑΠΕ