Κάλεσμα προς όλους τους ναυτεργάτες να μην πληρώσουν τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, απευθύνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ).
«Αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε οργανωμένη μαζική άρνηση πληρωμών στα νέα φορολογικά χαράτσια» τονίζει σε ανακοίνωσή της το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ και καλεί τα ναυτεργατικά σωματεία να αποφασίσουν κινητοποιήσεις για την ανεργία, τη συλλογική σύμβαση εργασίας, την κοινωνική ασφάλιση και τη ναυτική εκπαίδευση.

Η ΠΕΜΕΝ ερωτά επίσης, τι φόρο πληρώνουν οι εφοπλιστές και πόσοι ναυτεργάτες δουλεύουν με συγκροτημένα δικαιώματα (Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και Κοινωνική Ασφάλιση).

Τέλος, αναφέρει ότι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΝΑΤ τούς ενημέρωσαν ότι το υπουργείο Ανάπτυξης απαιτεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου να εφαρμόσει το νόμο 3986/2011 (άρθρο 44), που καθορίζει την περικοπή 50 εκατ. ευρώ για το 2011, κάτι που αν συμβεί, όπως σημειώνει το ταμείο, θα οδηγήσει σε αδυναμία κάλυψης των αναγκών σε συντάξεις, γιατρούς και φάρμακα.