Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης θα επισκεφθεί αύριο (Παρασκευή), 16 Σεπτεμβρίου, στις 10 π.μ., το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), προκειμένου με τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, Παναγιώτη Πικραμμένο, και όλους τους αντιπροέδρους του δικαστηρίου να συζητηθούν εκτενώς θέματα εύρυθμης, αποτελεσματικής και ταχείας απονομής της Διοικητικής Δικαιοσύνης. Ειδικότερα, το Συμβούλιο της Επικρατείας θα επισκεφθούν ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο υφυπουργός Γιώργος Πεταλωτής, οι γενικοί γραμματείς Νικόλαος Κανελλόπουλος και Γιάννης Ιωαννίδης, καθώς και ο ειδικός γραμματέας, Μαρίνος Σκανδάμης.

Αντικείμενο της ευρείας αυτής σύσκεψης θα είναι η ανταλλαγή απόψεων, σκέψεων και προτάσεων στο πλαίσιο και στη βάση των διακριτών λειτουργιών, πολιτικής εξουσίας και Δικαιοσύνης, ώστε να αντιμετωπιστεί η επείγουσα ανάγκη επιτάχυνσης εκδίκασης των εξαιρετικά μεγάλου όγκου εκκρεμών υποθέσεων.

Ανάλογες συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης θα πραγματοποιηθούν και στα άλλα δύο ανώτατα Δικαστήρια της χώρας, τον Άρειο Πάγο και το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς και στη Γενική Επιτροπεία των Διοικητικών Δικαστηρίων.