Σε συσκέψεις ενημέρωσης και δράσης προχωρά το Εργατικό Κέντρο Σάμου με αφορμή τα νέα μέτρα. Το ΕΚΣ, στην πρόσφατη συνεδρίαση της διοίκησης, αποφάσισε να καλέσει τα σωματεία μέλη του, τους εργαζόμενους, τους φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των γυναικών της νεολαίας, να οργανώσουν την αντίσταση στα νέα μέτρα και να απαντήσουν με ένταση των κινητοποιήσεων.

Επίσης μαζί με όλα τα σωματεία, τους φορείς και τις επιτροπές αγώνα να πρωτοστατήσουν για να οργανώσουν την άρνηση πληρωμών και την επιστροφή των ενταλμάτων στον αποστολέα τους και να υπερασπιστούν κάθε εργαζόμενο ο οποίος θα βρεθεί εκτεθειμένος απέναντι σε αυτά τα μέτρα.

Η ΔΕΗ, αναφέρει το ΕΚΣ, πριν αρχίσει να κόβει το ρεύμα σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν, να ξεκινήσει και να κόψει το ρεύμα στα 9 υπουργεία που χρωστάνε 135 εκ. ευρώ.

Το ΕΚΣ θα προχωρήσει σε καταγραφή των ανέργων και όλων των εργαζομένων που απολύονται, δεν πληρώνονται, αλλάζουν οι συμβάσεις τους, ανατρέπονται ή παραβιάζονται τα δικαιώματά τους και τέλος αποφάσισε να προετοιμάσει τους εργαζόμενους του νομού για απεργιακή κινητοποίηση σε πανελλαδικό συντονισμό.Για κινητοποιήσεις προετοιμάζεται το Εργατικό Κέντρο Σάμου