Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (Ε.Ι.Ν.), προκειμένου να εκφράσουν την ανησυχία τους για την κατάργηση του Οργανισμού. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων είχε συνάντηση με το γενικό γραμματέα Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, Γιώργο Καλατζή, ενώ επιδιώχθηκε συνάντηση και με την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου, χωρίς αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό, οι εργαζόμενοι του Ε.Ι.Ν. προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση αύριο, Παρασκευή, στη μία το μεσημέρι, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο, Γιώργος Αθανασόπουλος.

«Ακούγεται ότι η αρμοδιότητα για τις φοιτητικές εστίες θα μεταφερθεί στα πανεπιστήμια και για τις μαθητικές εστίες στους δήμους», τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος. «Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με πλήρη κατάργηση ενός Οργανισμού, ο οποίος εξυπηρετεί περισσότερα από 20.000 άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας», πρόσθεσε.

Το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας απασχολεί 669 άτομα κι έχει πόρους ύψους 5 εκατ. ευρώ. Τον περασμένο Ιούνιο είχε αποφασιστεί η διακοπή της λειτουργίας του και η μεταφορά του σε υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.