Το νέο κλειστό κολυμβητήριο Χανίων στο Ακρωτήρι, το οποίο δεν έχει παραδοθεί ακόμα προς χρήση, μπήκε στο στόχαστρο αγνώστων, που αφού παραβίασαν δύο πόρτες του υπογείου, μπήκαν μέσα και ξήλωσαν όλες τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις του για να πάρουν το χαλκό. Η δράση των αγνώστων έγινε αντιληπτή στις 2:30 τα ξημερώματα, όταν μέσα στο κολυμβητήριο εκδηλώθηκε πυρκαγιά η οποία κατασβέστηκε αμέσως από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι πυροσβέστες που μπήκαν στο κολυμβητήριο για να σβήσουν την φωτιά, είδαν πως αυτή είχε εκδηλωθεί σε σκουπίδια και άλλα καλώδια τα οποία είχαν συγκεντρωθεί μέσα στην πισίνα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι δράστες, αφού μπήκαν μέσα στο αφύλακτο κτίριο, ξήλωσαν καλώδια τα οποία συγκέντρωσαν στην άδεια πισίνα και έβαλαν την φωτιά για να τα κάψουν και να πάρουν τον χαλκό.

Στο σημείο έσπευσαν το πρωί άνδρες της σήμανσης, προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία τα οποία πιθανότατα θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών. Επί τόπου βρέθηκε και κλιμάκιο τεχνικών του δήμου Χανίων, για να καταγράψει τις ζημιές.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Μανούσος Λιονάκης, "έχουν ξηλωθεί όλες οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, καλώδια και πίνακες. Εκτιμώ ότι οι δράστες "δούλευαν" τουλάχιστον μια εβδομάδα, αφού ξήλωσαν τα καλώδια ακόμα και από τους καυστήρες. Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο αντιδήμαρχος Χανίων έκανε γνωστό ότι για σήμερα είχε προγραμματισθεί από κλιμάκιο του δήμου επίσκεψη στο κλειστό κολυμβητήριο προκειμένου να καταγραφούν οι όποιες ελλείψεις του και να λειτουργήσει. Για τον λόγο αυτό σήμερα στην Αθήνα ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης παρέδωσε σχετικό υπόμνημα και στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με στόχο αφού καταγραφεί η κατάσταση του κλειστού και ο δήμος να μπορέσει να το λειτουργήσει

Το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου αναγέρθηκε ως ολυμπιακό προπονητήριο από το 2003, σε οικοπεδική έκταση του Πολυτεχνείου Κρήτης. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει. Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχε μια κινητικότητα και ήδη ο πρύτανης του ιδρύματος Γιάννης Φίλης και ο δήμος Χανίων έχουν συμφωνήσει να αναλάβει ο δήμος την λειτουργία του.

Το θέμα και τυπικά αναμένεται να κλείσει όταν συνεδριάσει και η σύγκλητος του Πολυτεχνείου.

Την λύπη του για την εισβολή στο χώρο εξέφρασε και ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

Από την Αθήνα όπου βρίσκεται σήμερα και σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΑΠΕ - ΜΠΕ τόνισε μεταξύ άλλων: "Είναι λυπηρό ένα έργο της τάξεως των 5 εκατομμυρίων ευρώ να λεηλατείται. Βρίσκομαι στην Αθήνα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες της παραχώρησης του χώρου στο δήμο και ενημερώθηκα για το συμβάν".

Την προανάκριση για το περιστατικό έχουν αναλάβει η αστυνομία και η πυροσβεστική υπηρεσία.
TAGS