Σημαντική αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας 19-9-2011 προς την Τρίτη 20-9-2011 και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και την πτώση της θερμοκρασίας, που μέχρι την Τετάρτη 21-9-2011 θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα:

Τη νύχτα της Δευτέρας 19-9-2011

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά.

Αναλυτικά:

Μακεδόνια-Θράκη: αρχικά αίθριος. Σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας τη νύχτα στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία. Το πρωί κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος: στο βόρειο Ιόνιο την ήπειρο και τη δυτική στερεά αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά.

Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το πρωί κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: αρχικά αίθριος το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Τη νύχτα ενδέχεται να βρέξει στη Θεσσαλία. Το πρωί κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα θαλασσια τμήματα βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα θαλασσια τμήματα 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: γενικά αίθριος. Από το βραδυ αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα δυτικά θα στραφούν σε νοτίους νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το βραδυ στα βόρεια. Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Τη νύχτα θα επικρατήσουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα νοτια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το απόγευμα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Αττική: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια. Άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα θαλασσια τμήματα 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη: σχεδόν αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα πυκνώσουν και αργά τη νύχτα είναι πιθανό να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Το πρωί κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Θερμαϊκό 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Την Τρίτη 20-9-2011

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα είναι ιδιαίτερα έντονες στα δυτικά και τη Μακεδονία και από τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στη Θράκη.

Την Τετάρτη 21-9-2011

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.
Σταδιακή βελτίωση του καιρού το απόγευμα από τα δυτικά.

Θα επικρατήσουν βοριάδες από τα δυτικά και βόρεια και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά (6 με 9 βαθμούς) σε όλη τη χώρα.