Με βασικό αίτημα την πλήρη εξόφληση μισθών, επιδομάτων, άλλα και πάσης φύσεως αποδοχών, πραγματοποιούν, σήμερα, 24ωρη απεργία οι ξενοδοχοϋπάλληλοι πολλών τουριστικών μονάδων στην Κέρκυρα.
Σύμφωνα, μάλιστα, με σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου τους, θα προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση και το ερχόμενο Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου.

Στην ανακοίνωση του Δ.Σ του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων αναφέρεται ότι, παρά τις προσπάθειες που έγιναν, με διάλογο και παραστάσεις προς τις διευθύνσεις των ξενοδοχείων, να εφαρμόσουν το νόμο και τη σύμβαση, καταβάλλοντας εμπρόθεσμα τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους, ξενοδοχειακές μονάδες, το τελευταίο διάστημα, ταλαιπώρησαν τους εργαζόμενους με καθυστερήσεις δεδουλευμένων, ενώ μερίδα ξενοδόχων αδιαφόρησε τόσο για τις ανάγκες των εργαζομένων και την εφαρμογή της νομιμότητας, όσο και για τις προσπάθειες του Σωματείου να υπάρξει ομαλή επίλυση του ζητήματος.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι προειδοποιούν ότι οι κινητοποιήσεις τους δεν θα περιοριστούν μόνο στις δύο προκηρυχθείσες απεργίες, αλλά θα έχουν κι άλλες μορφές.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στην ξενοδοχειακή μονάδα «ΜΙΡΑΜΑΡΕ» βρίσκονται για 13η ημέρα σε επίσχεση εργασίας (συνολικά 22 ημέρες στη φετινή σεζόν), διεκδικώντας την καταβολή Ιουλίου-Αυγούστου και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την πλήρη κι οριστική εξόφληση.