Συντριπτικά είναι τα στοιχεία για τις ανθρωποκτονίες από πρόθεση για το διάστημα από το 1998 μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2011, που απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, μετά από σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης ζητώντας να ενημερωθεί για την καταγωγή των δραστών.
Στην απάντησή του ο υπουργός ενημερώνει τον βουλευτή ότι στην αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας τηρούνται στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας που αφορούν στην καταγραφή πράξεων και γίνεται διαχωρισμός Ελλήνων και αλλοδαπών σε δράστες και θύματα. Ωστόσο, δεν τηρούνται στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας, κατά τρόπο που να σχετίζεται η υπηκοότητα του δράστη με αυτή του θύματος.

Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στην αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και που διαβιβάστηκαν στη Βουλή και αφορούν στο χρονικό διάστημα από το 1998 μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2011, προκύπτει ότι έγιναν συνολικά 1828 ανθρωποκτονίες και οι δράστες ήταν 2726 Έλληνες και 1425 αλλοδαποί.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης ενημερώνει επίσης τον βουλευτή ότι από το 1990 και μετά έχασαν τη ζωή τους από εγκληματική δράση αλλοδαπών 5 Αστυνομικοί, 2 Ειδικοί Φρουροί και 1 Συνοριακός φύλακας.

Στην ερώτηση του προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Αϊβαλιώτης ανέφερε ότι «από το 1990 η Ελλάδα ζει έντονα αποκρουστικές μορφές εγκληματικότητας που άρχισαν να παρατηρούνται μόλις σημειώθηκε το ογκώδες κύμα εισόδου λαθρομεταναστών, μια κατάσταση που συνεχίζεται. Στη ντόπια εγκληματικότητα που ταλαιπωρούσε τους Έλληνες προστέθηκε έτσι και η εισαγόμενη».

Ο βουλευτής καλούσε τον υπουργό να τον ενημερώσει πόσοι Έλληνες πολίτες (συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, Ειδικών Φρουρών κλπ), έχασαν τη ζωή τους από εγκληματική δράση αλλοδαπών από το 1990 ως σήμερα.