Υπέρ των ανοικτών πανεπιστημίων τάσσονται τα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Πολυτεχνείου Κρήτης, σύμφωνα με ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Ιδρύματος.

Στο ίδιο ψήφισμα τα μέλη ΔΕΠ εκφράζουν τη διαφωνία τους με τις καταλήψεις, τις οποίες χαρακτηρίζουν αδιέξοδες.

Στο ψήφισμα της συνέλευσης αναφέρεται:

«Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΔΕΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης διαφωνεί με την παρηκμασμένη νοοτροπία της διάλυσης και απαξίωσης των Πανεπιστημίων μέσω των αδιέξοδων καταλήψεων.

Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία τα πανεπιστημιακά ιδρύματα πρέπει να είναι ανοικτά, να βρίσκονται δηλαδή σε πλήρη εκπαιδευτική, ερευνητική και διοικητική λειτουργία, δίνοντας τη δυνατότητα επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων και συντονισμού της δράσης της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Οι όποιες επιφυλάξεις ή και αρνητικές εκτιμήσεις για τις πρόσφατες θεσμικές αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση δεν αποτελούν άλλοθι για τις συνθήκες ακαδημαϊκής εκτροπής που υπονομεύουν το μέλλον των φοιτητών μας και επιβαρύνουν τις οικογένειές τους, ενώ δυσφημούν το δημόσιο πανεπιστήμιο και το σύνολο των πανεπιστημιακών.

Η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει την ευθύνη για μια ουσιαστική αξιοποίηση, αποτίμηση και βελτίωση του νέου θεσμικού πλαισίου στην πορεία εφαρμογής του», καταλήγει η ανακοίνωση.