Έληξε η πορεία των μαθητών από την Ομόνοια προς τη Βουλή. Οι περίπου 300 μαθητές από το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών Αττικής στάθηκαν μπροστά από τη Βουλή και πέταξαν τα dvd που τους μοίρασε το υπουργείο αντί των βιβλίων ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι μαθητές είχαν συγκεντρωθεί λίγο νωρίτερα στις 10:30 στην πλατεία Ομονοίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν προς την υπουργό Παιδείας κ.Αννα Διαμαντοπούλου και την πολιτική της κυβέρνησης. Φώναξαν συνθήματα κατά του υπουργείου Παιδείας διαμαρτυρόμενοι για το νέο νομοσχέδιο, που το χαρακτηρίζουν ως έκτρωμα, ενώ υποστηρίζουν ότι είναι η ταφόπλακα για το νέο εργασιακό τους μέλλον,  απαιτώντας παράλληλα και αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία. Ακόμη διαμαρτύρονται και για τις συγχωνεύσεις των σχολείων και φυσικά για τα βιβλία. 

Για την Πέμπτη, οι δάσκαλοι που έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και οι καθηγητές τρίωρες στάσεις εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις στα σχολεία, δίνουν ραντεβού στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Το Σάββατο οι μαθητές έχουν προγραμματίσει να συνεδριάσουν οι εκπρόσωποί τους, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Πάντως, σε αρκετά σχολεία, κυρίως στην περιφέρεια, ο μαθητές έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις.