«Βλέπει κανείς τον τρόπο λειτουργίας του προέδρου της Αρχής και γεννώνται σοβαρότητες υποψίες για τον τρόπο λειτουργίας», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας το πρώι στο Βήμα FM, αναφερόμενος στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ με τα «μαγειρέματα» στο έλλειμμα του 2009. «Υπάρχει μία περίεργη υπόθεση αλληλογραφίας που δείχνει ότι ο κ. Γεωργίου- πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ- λειτουργούσε υπό απαγόρευση των στοιχείων», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής, ανακοινώνοντας τατόχρονα τη πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση στη Βουλή ώστε «αφενός να έρθουν και τα υπόλοιπα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή, αφετέρου να κατατεθέι η σχετική δικογραφία».

Πρόσθεσε, δε πως «τα μέλη της Αρχής είναι άνθρωποι που εξελέγησαν από τη Βουλή».

Ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε πως «είναι σημαντικό ότι έχει παρέμβει ο εισαγγελέας», και «ζήτησε εξηγήσεις από τον συγκεκριμένο κύριο»,- αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ- που «οδήγησε τη χώρα σε μεγάλη περιπέτεια».

«Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι αυτές οι τρεις μονάδες (σ.σ.: έλλειμμα) είναι τα δεινά που πληρώνουμε σήμερα ως κοινωνία και ως Πολιτεία», κατέληξε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Εν τω μεταξύ, την παρουσία και των υπόλοιπων έξι μελών της ΕΛΣΤΑΤ, αναμένεται να ζητήσει σήμερα η πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής, Βάσω Παπανδρέου, μετά την προγραμματισμένη για σήμερα παρουσία του προέδρου της Στατιστικής Αρχής. Μέχρι και τη Δευτέρα είχε ζητηθεί από τα έξι μέλη μόνο γραπτό υπόμνημα με τις απόψεις τους για τη λειτουργία της Αρχής και τις σχέσεις τους με τον πρόεδρο Ανδρέα Γεωργίου.

Το σχετικό αίτημα, που έγινε δεκτό από την κυρία Παπανδρέου, υπέβαλαν τη Δευτέρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συμπεριλαμβάνει και τα μέλη που τελούν υπό παύση των καθηκόντων τους.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» επανήλθε σήμερα με νέο άρθρο για τη δράση του προέδρου, Ανδρέα Γεωργίου, δημοσιεύοντας νέες καταγγελίες μέλους της Ελληνικής Ανεξάρτητης Αρχής που ανέφερε ότι «η "πραξικοπηματική" ένταξη των ΔΕΚΟ στη διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματός τους γινόταν με φανερή πρωτοβουλία μόνο του Ανδρέα Γεωργίου».

Υπενθυμίζεται πως οι αρχικές καταγγελίες για τα ψεύτικα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με το έλλειμμα του 2009 σημειώθηκαν την περασμένη Πέμπτη από το μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά, μία ημέρα μόλις μετά το αίτημα του υπουργού Οικονομικών να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους όλα τα μέλη της Αρχής, πλην του προέδρου.Σχετικό Θέμα: Νέες καταγγελίες κατά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ για το «μαγείρεμα» του ελλείμματος του 2009