Θα συνεχιστεί και αύριο η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στο πρόγραμμα της εργασιακής εφεδρείας που προωθεί η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, δηλαδή στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και στο Τραμ αποφάσισαν να συνεχίσουν και αύριο την κινητοποίησή τους, με νέα 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Δευτέρα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, για να κάνουν Γενική Συνέλευση, στη διάρκεια της οποίας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων. Ανάλογες συνελεύσεις θα κάνουν και οι εργαζόμενοι στα άλλα Μέσα Μεταφοράς.

Tην ίδια ώρα, σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι ιδιοκτήτες ταξί, αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιούν στο κλειστό γυμναστήριο του Περιστερίου, ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη, 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας σε ένα μεγάλο ακροατήριο ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, κατηγόρησε τα ΚΤΕΛ του νομού Αττικής, ότι με εισιτήριο 5 ευρώ μεταφέρουν κόσμο στο αεροδρόμιο.

Παράλληλα, χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά: "Δεν θα φύγουν με ελικόπτερο. Υπάρχει και το Γουδή".