Σε κινητοποιήσεις και συντονισμό της δράσης τους προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στον τομέα της ψυχικής υγείας. Σε συνέντευξη που παραχώρησαν σήμερα στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ, στο ΚΕΘΕΑ, στο 18 άνω, στα Κέντρα Πρόληψης σε ξενώνες και οικοτροφεία των μη κερδοσκοπικών εταιρειών του προγράμματος "Ψυχαργώ", ανέφεραν ότι η εφαρμογή της "εφεδρείας" και η περικοπή κατά 50% της χρηματοδότησης των Οργανισμών, θα έχει καταλυτικές επιπτώσεις στο επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών ψυχικής υγείας και στους ίδιους τους ασθενείς.

Οι εργαζόμενοι στην "Ψυχαργώ", ανέφεραν επίσης ότι παραμένουν επί 4 μήνες απλήρωτοι, γεγονός που προκάλεσε παραιτήσεις προσωπικού και υποβάθμιση των υπηρεσιών, ενώ καταγγέλθηκε ότι το κλείσιμο ξενώνων φιλοξενίας ψυχικά πασχόντων που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα αποασυλοποίησης θα έχει σαν αποτέλεσμα, την επιστροφή στα άσυλα ασθενών οι οποίοι φιλοξενούνται 20 χρόνια, και την αποτυχία του προγράμματος.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν, ότι ο αγώνας τους δεν γίνεται μόνο για τις περικοπές αμοιβών και τις απολύσεις αλλά και για τη διατήρηση ενός ανεκτού επιπέδου στην παροχή των υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Οι εργαζόμενοι στους κλάδους της ψυχικής υγείας, έχουν προγραμματίσει για τις 30 Σεπτεμβρίου κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο.