«Αήθη επίθεση κατά του δικηγορικού κόσμου» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ΔΣΑ, Γιάννης Αδαμόπουλος, τα όσα αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε ελβετικές εφημερίδες για τους δικηγόρους και ζητάει την ανασκευή τους.

Ο κ. Αδαμόπουλος υπογραμμίζει ότι με "μεγάλη έκπληξη, οργή και αγανάκτηση" ο δικηγορικός κόσμος της χώρας ανέγνωσε συνέντευξη του κ. Πάγκαλου, με την οποία "επιχειρείται μία απρόκλητη, αήθης και άνευ προηγουμένου επίθεση προς το δικηγορικό κλάδο", τα μέλη του οποίου στοχοποιούνται συλλήβδην ως δήθεν παράνομοι και φοροφυγάδες που "κλέβουν το κράτος".

Και συνεχίζει ο πρόεδρος του ΔΣΑ: "Πέρα από το άκομψο και το αναίτιο της εν λόγω επίθεσης, η οποία έχει ως στόχο, όπως πλέον είναι προφανές, τη στοχοποίηση των δικηγόρων στα μάτια της κοινωνίας ως κατά τεκμήριο προνομιούχων και τη συνακόλουθη τεχνητή πρόκληση αποπροσανατολιστικών αντιδράσεων μεταξύ επιμέρους κοινωνικών ομάδων, δεν μπορούμε παρά να αναφερθούμε και στην ουσία των λεγομένων του κυρίου αντιπροέδρου".

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Πάγκαλος, "οι δικηγόροι στην Αθήνα δηλώνουν μηνιαίο εισόδημα 1.500 ευρώ", γεγονός αδιανόητο για τον ίδιο.

 Γενικεύσεις όπως αυτή, υπογραμμίζει ο κ. Αδαμόπουλος, "όχι μόνο παραγνωρίζουν την αναμφισβήτητη συρρίκνωση της δικηγορικής ύλης, η οποία έχει επέλθει τελευταία συνεπεία και της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης, με αναπόφευκτο αποτέλεσμα και την αντίστοιχη συρρίκνωση των εισοδημάτων των δικηγόρων, αλλά επιπλέον ενεργούν όλως απαξιωτικά κατά του συνόλου της δικηγορικής κοινότητας, η πλειοψηφία των μελών της οποίας απαρτίζεται από νομοταγείς φορολογούμενους που εκπληρώνουν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος".

 Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, καταλήγει ο κ. Αδαμόπουλος, "εκφράζει την έντονη αντίδρασή του στην εκ νέου παραληρηματικού τύπου άδικη, γεμάτη γενικεύσεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς επίθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κυρίου Πάγκαλου, προς το σύνολο των μελών της δικηγορικής κοινότητας αδιακρίτως και τον καλεί να ανασκευάσει τις ανακρίβειες που διατύπωσε, προσβάλλοντας και εκθέτοντας σε διεθνές επίπεδο έναν ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο με σημαντική ιστορία και αδιαμφισβήτητη προσφορά στη χώρα".