Εναντίον της διεύθυνσης αγροτικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης στρέφονται οι παραγωγοί κηπευτικών από Τυμπάκι, Μεσαρά, Άρβη και Ιεράπετρα, καταλογίζοντας λανθασμένους χειρισμούς στο θέμα της καταβολής αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί από τη φημολογία για το E.Coli.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου το 70% των παραγωγών βρέθηκαν ... εκτός των αποζημιώσεων, γεγονός που κινητοποίησε τους παραγωγούς. Ο γραμματέας της ΟΑΣΝΗ, Γιώργος Ντισπυράκης που βρέθηκε σήμερα στην περιφέρεια μετέφερε την οργή των παραγωγών, που μάλιστα απειλούν με μαζική κάθοδο στην Περιφέρεια σε περίπτωση που δε βρεθεί λύση ως αύριο!

Τα χρήματα των αποζημιώσεων είναι διαθέσιμα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, γι'αυτό και εικάζεται ότι έγιναν λανθασμένες κινήσεις στην υποβολή των σχετικών αιτήσεων. Καθώς φαίνεται, μάλιστα, το πρόβλημα δε σχετίζεται με τους μεμονωμένους παραγωγούς αφού εκτός των αποζημιώσεων έχουν βρεθεί και οι παραγωγοί της Άρβης που είχαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και κατέθεσαν αίτηση ως ομάδα παραγωγών.

Από την πλευρά της περιφέρειας, πάντως, και συγκεκριμένα της αντιπεριφερειάρχου, Θεανώς Βρέντζου, διαβεβαιώθηκε ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα και οι δικαιούχοι θα εισπράξουν απρόσκοπτα τις αποζημιώσεις τους.

Πηγή: Cretalive.gr