Άρχισε το πρωί της Παρασκευής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η πρώτη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, ΠΕΔΑ (πρώην ΤΕΔΚΝΑ). Σκοπός της συνέλευσης είναι η ανάδειξη του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και των Εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Στην ψηφοφορία, στην οποία συμμετέχουν 300 εκπρόσωποι και θα ολοκληρωθεί αργά το μεσημέρι, θα αναμετρηθούν ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, δήμαρχος Αγίων Αναργύρων, Νίκος Σαράντης και ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης.

Καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται να έχει ο υποψήφιος της Δημοκρατικής Αριστεράς, δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδης.

Στη συνέλευση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ο οποίος τόνισε πως η επόμενη τριετία «προβλέπεται δύσκολη, όχι μόνο για την αυτοδιοίκηση αλλά και για ολόκληρη τη χώρα». «Βρισκόμαστε», τόνισε ο κ. Καμίνης, «στο μέσο μιας μεγάλης, πρωτόγνωρης θα έλεγα, κρίσης στην οποία εμείς, οι πλέον άμεσοι εκπρόσωποι των πολιτών, οφείλουμε και πρέπει, όχι μόνο να σταθούμε όρθιοι αλλά και να πρωτοστατήσουμε με τις δράσεις μας στην αντιμετώπισή της. Πρέπει να διεκδικήσουμε το νέο ρόλο της αυτοδιοίκησης στις συνθήκες που διαμορφώνονται καθημερινά. Οφείλουμε όλοι μας να επανακαθορίσουμε τις προτεραιότητες και τις ανάγκες μας με γνώμονα τον απλό άνθρωπο, το δημότη, ο οποίος αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερα προβλήματα».

Το λόγο πήραν, επίσης, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΤΕΔΝΑ, Δ. Καλογερόπουλος και οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΠΕΔΑ.