Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε πελάτη περιπτέρου στο πόδι, γιατί αρνήθηκε να του δώσει τα χρήματα του, ενώ σειρά ληστειών σε βενζινάδικα και άλλους στόχους, καθώς και μια θεαματική απόπειρα κλοπής δύο ΑΤΜ τραπεζών απο το κατάστημα Praktiker στη Μεταμόρφωση, σημειώθηκαν κατα τη διάρκεια της νύχτας. Η αιματηρή ληστεία έγινε στις 3.40 τα ξημερώματα, έξω απο το περίπτερο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 140 στη Νέα Ιωνία. Ο δράστης με την απειλή πιστολιού άρπαξε άγνωστο ποσό απο τον υπάλληλο του περιπτέρου και στη συνέχεια απείλησε έναν πελάτη που είχε σταματήσει, για να του δώσει τα χρήματα του.

Εκείνος όμως αρνήθηκε και τότε ο ληστής τον πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τον τραυματισει στο πόδι ελαφρά. Ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο δράστης διέφυγε και αναζητείται.

Η απόπειρα κλοπής των ΑΤΜ έγινε στις 4 τα ξημερώματα στη λεωφορο Τατοϊου 14. Τέσσερις έγνωστοι, που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες κα ένα κλειστό φορτηγάκι τύπου van, έσπασαν με το αυτοκίνητο τη τζαμαρία του προθαλάμου του «Praktiker», και έδεσαν με ιμάντες τα δύο ΑΤΜ προσπαθώντας να τα αποκολλήσουν απο τη θέση τους. Δεν τα κατάφεραν όμως γι αυτό εγκατέλειψαν την προσπάθεια και εξαφανίστηκαν με τα τρία οχήματα.

Τα ξημερώματα έγιναν ακόμα τέσσερις ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και συγκεκριμένα, στην οδό Ρεγκούκου 8 στην Αθήνα, στη λεωφόρο Ποσειδώνος 44 στη Γλυφαδα, στη λεωφόρο Δεκελείας 154 στις Αχαρνές και στο 6ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας. Στην τελευταία επίθεση οι δράστες πυροβόλησαν μιά φορά στον αέρα για εκφοβισμό, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Στις τελευταίες δύο ληστείες οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να ήταν οι ίδιοι δράστες, γιατί έγιναν με διαφορά 20 λεπτών και στις δύο περιπτώσεις ήταν δύο άτομα με αυτόματα όπλα και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο.