«Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ρύθμιση για τα επικουρικά ταμεία που έχουν σοβαρά ελλείμματα», ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης με δηλώσεις του στο Bήμα 99,5. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε πως «στα ελλειμματικά ταμεία, μεταξύ αυτών το ΕΤΕΑΜ, της ΔΕΗ, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, θα υπάρξει μία μείωση στις επικουρικές συντάξεις της τάξης του 15%», προσθέτοντας πως πρόκειται για «μία μεσοσταθμική μείωση αυτού του μεγέθους, προκειμένου να ισοσταθμιστούν τα ελλειμματικά αυτών των ταμείων».

«Εχει γίνει ένας προγραμματισμός για να μην υπάρξει πρόβλημα με την καταβολή συντάξεων», πρόσθεσε ο κ. Κουτρουμάνης , ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι χρειάζονται «περίπου 1,2 δισ. ευρώ το μήνα τα ταμεία για να πληρώσουν τις συντάξεις τους».

Αναφερόμενος στα σενάρια χρεοκοπίας τόνισε:

«Κάθε Σαββατοκύριακο χρεοκοπεί η Ελλάδα. Δεν είναι δυνατό να συζητούμε με αυτούς τους όρους. Το μόνο που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή είναι η υλοποίηση της απόφασης της 21ης Ιουλίου που στηρίζει σημαντικά την Ελλάδα να βγει από την κρίση».