Το υπουργείο Παιδείας, θα προσέξει πάρα πολύ την διαδικασία αποσπάσεων εκπαιδευτικών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία, ενώ σύντομα θα ανοίξει και ο διάλογος για την μοριοδότηση των διαφόρων κατηγοριών ασθενειών, προκειμένου να αναμορφωθεί το ισχύον προεδρικό διάταγμα, ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αστέριου Ροντούλη (ΛΑΟΣ).
Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, με αφορμή εκπαιδευτικό που έπασχε από τύφλωση (αναπηρία άνω του 67%), αλλά έμεινε εκτός αποσπάσεων, ο κ. Ροντούλης παρατήρησε πως στην προσπάθεια δόμησης ενός δίκαιου και μη πελατειακού κοινωνικού συστήματος, οι άνθρωποι με αναπηρία 67%, θα πρέπει να προηγούνται στην μοριοδότηση. «Δεν είναι δυνατόν, ο νόμος να προβλέπει μοριοδοτήσεις για τους εκλεγμένους δημοτικούς, ή περιφερειακούς συμβούλους - και σωστά - αλλά όχι για τους ΑΜΕΑ» παρατήρησε ο βουλευτής.

Απαντώντας, η υφυπουργός Παιδείας παραδέχθηκε πως ο νόμος δεν περιελάμβανε τους τυφλούς εκπαιδευτικούς στην μοριοδότηση, με αποτέλεσμα να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη απόσπαση με πρωτοβουλία του υπουργείου, εκτός διαδικασίας. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει νομοθετικά αναμόρφωση του ισχύοντος προεδρικού διατάγματος, ενώ θα εξεταστεί και η δυνατότητα τοποθέτησης αναπήρων εκπαιδευτικών, σε άλλα πόστα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εκτός σχολείου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ