Μηχανήματα και υλικά έκλεψαν άγνωστοι δράστες στο εργοτάξιο που εκτελεί το έργο "Θέα Μιχελέτου" στη Γέργερη Ηρακλείου με αποτέλεσμα ο ανάδοχος της εργολαβίας να αναγκαστεί να σταματήσει προσωρινά την εκτέλεση των εργασιών του. Η δολιοφθορά αυτή -όπως χαρακτηρίζεται - προβλημάτισε τον δήμο Γόρτυνας, αφού πρόκειται για ένα μοναδικής ομορφιάς παρατηρητήριο, λίγα μέτρα πριν το δάσος του Ρούβα, όπου ο επισκέπτης θα απολαμβάνει μια μοναδική θέα σ' όλο τον κάμπο της Μεσαράς και το Λιβυκό πέλαγος.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που προκαλούνται ζημιές σε μηχανήματα που εκτελούν εργασίες στον δήμο Γόρτυνας, αφού πριν λίγο καιρό άγνωστοι είχαν πυρπολήσει ένα μηχάνημα του εργολάβου που κατασκευάζει τον δρόμο Μεγάλη Βρύση-Βαλής.

Ο δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης, με αφορμή και αυτό το περιστατικό δήλωσε πως η υλοποίηση «τόσο της συγκεκριμένης εργολαβίας, όσο και των υπόλοιπων που εκτελούνται στο δήμο, θα συνεχιστεί κανονικά κι ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι επιχειρούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ομαλή εξέλιξη των έργων που κατασκευάζουμε».

Να σημειώσομε ότι το έργο της θέας "Μιχελέτου", που αποτελεί κόσμημα για την περιοχή, υλοποιείται από τον οικείο δήμο μετά από μελέτη που κόστισε 52 χιλ. ευρώ. Διαμορφώνεται, μεταξύ άλλων, η είσοδος προς τη θέση της θέας με πέτρινα σκαλοπάτια, κατασκευάζεται ένα πέτρινο αμφιθέατρο χωρητικότητας 100 περίπου ατόμων, καθώς κι ένα κεντρικό πέτρινο καθιστικό πάνω από το οποίο θα μπει στέγαστρο, ενώ θα κατασκευαστούν περιμετρικά κι άλλα καθιστικά από πέτρα.

Επίσης κατασκευάζονται τοιχία για την ασφαλή περιήγηση των επισκεπτών στα μονοπάτια και στο κεντρικό σημείο τοποθετείται μια πέτρινη κατασκευή, όπου θα βρίσκεται ένας χάρτης προσανατολισμού.