Εξαιρετικά δύσκολη η αυριανή ημέρα για το επιβατικό κοινό της Αθήνας, λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με βασικό αίτημα να μην προχωρήσει ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας στις επιχειρήσεις των αστικών συγκοινωνιών, από τις οποίες, όπως διατείνονται, έχουν αποχωρήσει το τελευταίο διάστημα εκατοντάδες υπάλληλοι, στο πλαίσιο των μετατάξεων, κατ' εφαρμογή του νόμου για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών. Έτσι, αύριο ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, Λεωφορεία, Τρόλεϊ και προαστιακός, ενώ 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει και εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον όμιλο του ΟΣΕ, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, κάλεσε τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες να επιδείξουν υπευθυνότητα και να σταθμίσουν τη στάση τους με βάση το γενικό συμφέρον. Παράλληλα, τόνισε ότι ο τομέας των αστικών συγκοινωνιών συνεχίζει να παράγει ελλείμματα, που για το 2011 θα φτάσουν τα 150 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι οριακή.

Στο χορό των κινητοποιήσεων εισέρχονται από αύριο και οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι αρχίζουν 48ωρη απεργία, αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.