Αποφασισμένος να προχωρήσει στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας κ. Αν. Λοβέρδος στη Βουλή, παρά τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών.

Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή όπου ξεκίνησε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την ανασυγκρότηση των φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης, τα κέντρα αποκατάστασης και την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ, ο κ. Λοβέρδος διευκρίνισε ότι όσοι φαρμακοποιοί το επιθυμούν –και αφού προηγουμένως το έχουν δηλώσει στον φαρμακευτικό σύλλογό τους– θα μπορούν να ανοίγουν τα φαρμακεία τους σε μέρες και ώρες που το φαρμακείο τους δεν συμπεριλαμβάνεται στους πίνακες με τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα, με τον όρο ότι θα ακολουθούν το πλήρες ωράριό τους.

Έτσι το σύστημα με τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία διατηρείται ως έχει και σε αυτό θα επιτρέπεται να εντάσσονται και όσοι το επιθυμούν. «Θα επιτρέπεται σε όποιον θέλει να ανοίγει το φαρμακείο του καθ’ όλο το ωράριο της εφημερίας ή διανυκτέρευσης και όχι σαν πειρατής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Αφαίρεση αδείας για τους παραβάτες

Πάντως προειδοποίησε ότι όποιος δηλώνει ότι θα είναι το φαρμακείο του ανοιχτό «και δεν θα είναι στη δουλειά του» θα του αφαιρείται η άδεια λειτουργίας για ένα μήνα, ενώ εάν το ξανακάνει θα αφαιρείται για έξι μήνες. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας σχετικά με την απελευθέρωση του ωραρίου, «δεν δικαιούται ο φαρμακοποιός να λέει “γιατί να ανοίξω όταν η αγορά Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο απόγευμα είναι κλειστή”».


Πηγή: Tovima.gr