Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν από το πρωί οδηγοί και επιβάτες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς απεργούν τόσο οι εργαζόμενοι όλων των μέσων μεταφοράς, όσο και οι οδηγοί των ταξί. Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί από νωρίς το πρωί στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Αυτή τη στιγμή προβλήματα υπάρχουν στην κάθοδο της Κηφισίας στο ύψος της Φιλοθέης, στην κάθοδο της Μεσογείων, στην Κατεχάκη, στη Βασιλίσσης Σοφίας, τη Βασιλέως Κωνσταντίνου, τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και την Παραλιακή.

Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα και στα δύο ρεύματα της Αθηνών-Λαμίας, ενώ καθυστερήσεις υπάρχουν και στην Αττική Οδό.

Σημειώνεται πως για σήμερα δεν ισχύει ο δακτύλιος για τα αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεντρώσεις και πορείες εργαζομένων και συνταξιούχων

Από τις 10 το πρωί συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά και πραγματοποιούν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Από τη πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποιούν από τις 11.00 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών.

Μία ώρα αργότερα, στις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Μεταφορών.

Αποκλεισμένο είναι από το πρωί της Τετάρτης το υπουργείο Περιβάλλοντος από εργαζόμενους που αντιδρούν στο θεσμό της εργασιακής εφεδρείας.

Στις 6:30 το απόγευμα το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά των κυβερνητικών μέτρων. Παρόμοια κινητοποιήση θα λάβει χώρα μισή ώρα νωρίτερα και στη Θεσσαλονίκη.

Δεν κινούνται μέσα μεταφοράς και ταξί σήμερα

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα 24ωρες απεργίες έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ,  μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, προαστιακό, τραμ και ΟΣΕ.

Την ίδια στιγμή, και οι οδηγοί ταξί εξήγγειλαν 48ωρη απεργία με αποτέλεσμα, τα ταξί να μείνουν ακινητοποιημένα τόσο την Τετάρτη, όσο και την Πέμπτη.

Μάλιστα, οι αυτοκινητιστές, προγραμματίζουν και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μεταφορών την Τετάρτη.

Σημειώνεται πως για σήμερα δεν ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.