Ψήφισμα διαμαρτυρίας του δημοτικού συμβουλίου Χανίων για την από αέρος κινητικότητα που υπάρχει στα Χανιά λόγω των συνεχών πτήσεων πολεμικών αεροσκαφών που ανήκουν κυρίως στο ΝΑΤΟ, παρέδωσαν σήμερα στο διοικητή της 115 Πτέρυγας Μάχης ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης και οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων του δήμου. Το πρόβλημα ανέδειξαν πρώτοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Ακρωτηρίου, όπου υπάρχει και το αεροδρόμιο.

Στο ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου τα μέλη του οργάνου ζητούν περιορισμό των στρατιωτικών πτήσεων επικαλούμενοι και τις σοβαρές οχλήσεις που δημιουργούν.

Όπως δήλωσε ο κ. Σκουλάκης, "μεταφέραμε την αγωνία και τις διαμαρτυρίες των πολιτών και ζητήσαμε από τον κ. διοικητή να στείλει το ψήφισμά μας στις αρμόδιες αρχές του ΝΑΤΟ".

Σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο Ακρωτηρίου Μιχάλη Κυνηγό, "εκτός από τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, υπάρχει και το θέμα της ασφάλειας των πολιτών και αυτό το θέμα θίξαμε στο ψήφισμά μας".

Στο ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο Χανίων εκφράζει τη διαμαρτυρία, αλλά και την ανησυχία του όπως αναφέρει στα αυξανόμενα επίπεδα θορύβου και ρύπανσης από τις καθημερινές πτήσεις των στρατιωτικών αεροσκαφών, γεγονός που όπως υποστηρίζει το ψήφισμα, μπορεί να έχει σοβαρή επίπτωση στην υγεία των κατοίκων.

Παράλληλα, έντονη είναι η ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτών σε ενδεχόμενο ατύχημα.
TAGS