Το «καλάθι των αγροτικών προϊόντων» της Στερεάς Ελλάδας ήταν το αντικείμενο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα την Τετάρτη στην περιοχή του Δομοκού στη Φθιώτιδα. Εκπρόσωποι των αγροτών, της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων μετείχαν στο διάλογο που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τον πρωτογενή τομέα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης προσδιορίστηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης της γεωργικής παραγωγής και συγχρόνως από τον αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Σταμάτη Καπελέρη αναλύθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα που βρίσκεται σε διαβούλευση.

«Στη σημερινή εποχή που η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται περισσότερο από ποτέ, όχι απλώς οφείλουμε αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε και να υλοποιήσουμε νέα μοντέλα ανάπτυξης που θα στηρίζονται στον άνθρωπο, στην ιστορία μας, στην ποιότητα, στην αξιοποίηση της γνώσης η οποία θα αφομοιώνει την τεχνολογία και θα επενδύει στα προϊόντα μας» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας. Ο ίδιος έκανε λόγο για την ανάγκη «ανασυγκρότησης και επανεκκίνησης της ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα, που θα καταστήσει βιώσιμη την Περιφέρεια και θα παρέχει θέσεις εργασίας, ασφάλεια και υψηλό βιοτικό επίπεδο στους κατοίκους», όπως χαρακτηριστικά είπε, συμπληρώνοντας πως αυτοί οι στόχοι είναι πρωταρχικοί για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Για την πολιτική που ακολουθεί το υπουργείο και τα μέτρα που προωθεί για την περιφερειακή ανάπτυξη μίλησε η γενική γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργία Μπαζώτη Μητσιώνη που συμμετείχε στην ημερίδα, ενώ ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γεώργιος Κορμέντζας αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα, μέσα από την σωστή διαχείριση και προώθηση του «καλαθιού» των αγροτικών προϊόντων. Στην εκδήλωση μίλησε και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Θεόδωρος Σαρρής, ο οποίος αναφέρθηκε στην νέα πολιτική που ακολουθεί ο ΕΛΓΑ σε θέματα που αφορούν την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και την καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων.

Παρούσα ήταν και η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Φθιώτιδας κ. Κατερίνα Μπατζελή που αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού της αγροτικής παραγωγής ενώ αναφερόμενη στην νέα ΚΑΠ τόνισε ότι πρέπει να καλύψει και ενισχύσεις του αγροδιατροφικού τομέα αλλά και πολιτικές που δεν θα δημιουργούν ελλείμματα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ