Την είσοδο των επικεφαλής της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών εμπόδισαν πριν λίγη ώρα οι εργαζόμενοι του Δημοσίου που έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το υπουργείο. Παράλληλα, καταλήψεις στα περισσότερα υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες, στην Αθήνα, πραγματοποιούν σήμερα συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και Σύλλογοι εργαζομένων, σε ένδειξη αντίδρασης στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. Όπως ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ, καταλήψεις ήδη πραγματοποιούνται στα υπουργεία Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας , Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γεωργίας.

Πριν λίγη ώρα έληξαν οι καταλήψεις στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Στα υπόλοιπα υπουργεία και υπηρεσίες που τελούν υπό κατάληψη, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του ωραρίου, ενώ έχει διατυπωθεί και η πρόταση να παραταθούν, ώστε η διάρκειά τους να συμπεριλάβει χρονικά και τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ, «οι καταλήψεις πραγματοποιούνται σήμερα που επανέρχεται η τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα».