Σημαντικές μειώσεις θα υποστούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων- όσων δεν τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας- ενώ αυστηρότερα γίνονται τα κριτήρια για την κινητικότητα των υπαλλήλων στο εύρος του δημόσιου τομέα. Αναλυτικότερα στα 2.200 ευρώ μειώνεται ο ανώτατος μισθός στο Δημόσιο, χωρίς το επίδομα θέσης ευθύνης και το πριμ παραγωγικότητας, βάσει των στοιχείων που -σύμφωνα με πληροφορίες- παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος στο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης, για το ενιαίο μισθολόγιο που θα ισχύσει από 1η Νοεμβρίου 2011.

Αντίθετα, στα 780 ευρώ -από 711 που είναι σήμερα- αυξάνεται ο βασικός κατώτατος μισθός του Δημοσίου, για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να προσεγγίσει το βασικό μισθό στον ιδιωτικό τομέα.

Σημειώνεται ότι μαζί με τα επιδόματα θέσης και παραγωγικότητας, ο ανώτατος μισθός εκτιμάται ότι θα κυμανθεί περίπου στα 2.700 ευρώ το μηνά. Γεγονός, που σημαίνει ότι τα «ρετιρέ» του Δημοσίου θα υποστούν απώλειες που θα κυμαίνονται ως και 1.500 ευρώ το μήνα.

Με βάση τα προαναφερθέντα συνεπάγεται, όπως εξήγησε ο υπουργός, ότι το 14,5% των υπαλλήλων θα υποστεί μεγάλες μειώσεις, για το 78% δεν θα αλλάξει κάτι, ενώ για το 7,5% θα υπάρξει μικρή αύξηση.

Και επειδή οι απώλειες για τα λεγόμενα ρετιρέ του δημοσίου μπορούν να φτάσουν, όπως προαναφέρθηκε, μέχρι και 1.500 ευρώ μηνιαίως υπάρχουν σκέψεις αυτό να γίνει τουλάχιστον σταδιακά.

Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν ότι για τους υπαλλήλους ο μισθός των οποίων θα μειωθεί από 25% και πάνω, εξετάζεται το ενδεχόμενο η μείωση να γίνει σταδιακά.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις των τελικών αποδοχών, έως και 1.600 ευρώ αφορά στους υπαλλήλους των υπουργείων Οικονομικών, Δικαιοσύνης ΠΕΚΑ, Εσωτερικών, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), στους οποίους καταργούνται τα επιδόματα που προσαύξαναν το τελικό ύψος των αποδοχών τους, ενώ λιγότερες απώλειες θα έχουν οι υπάλληλοι των υπουργείων Εθνικής Αμυνας (πολιτικό προσωπικό), Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας και Παιδείας (διοικητικοί υπάλληλοι).


Οι «υποψήφιοι» για εργασιακή εφεδρεία


Έντονες διαπραγματευσεις τόσο μεταξύ των υπουργών όσο και μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας λαμβάνουν χώρα αναφορικά με το μείζον θέμα της εργασιακής εφεδρείας. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε νέα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή. Τρία είναι τα βασικά σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Το πρώτο σενάριο- που ειναι και το επικρατέστερο- κάνει λόγο για ένταξη στην εφεδρεία όσων δημοσίων υπαλλήλων έχουν δύο ή λιγότερα έτη για να συνταξιοδοτηθούν.

Το δεύτερο- και λιγότερο πιθανό- σενάριο ταυτίζεται με τις ήδη υπάρχουσες ανακοινώσεις που αναφέρουν πως σε καθεστώς εφεδρείας θα τεθούν άμεσα 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι, κυρίως από τους φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύοναι.

Τέλος, το τρίτο- και εφιαλτικό- σενάριο δείχνει την έξοδο από το Δημόσιο με απευθείας απολύσεις σε όσους υπαλλήλους έχουν προσληφθεί, εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, μετά το 2000.

Αυτό σημαίνει πως χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα χάσουν τις θέσεις τους χωρίς να τεθούν προηγουμένως σε εφεδρεια.

To νέο βαθμολόγιο


Παράλληλα, ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Ρέππας παρουσίασε και το νέο μισθολόγιο. Ετσι, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συστήνεται μία νέα αρχή για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων σ΄ ολόκληρο το εύρος του δημόσιου τομέα. Οπως αναφέρεται στη ρύθμιση, οι μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι που υπηρετούν σε υπηρεσίες της κεντρικής ή αποκεντρωμένης διοίκησης μπορούν να μετακινούνται στις υπηρεσίες των υπουργείων και των αποκεντρωμένων διοικήσεων, με κοινή απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και των οικείων κατά περίπτωση υπουργών των υπηρεσιών προέλευσης και υποδοχής των υπαλλήλων».

Με το νέο βαθμολόγιο αλλάζουν και οι βαθμοί στο Δημόσιο και από πέντε που είναι σήμερα γίνονται έξι, κατά φθίνουσα σειρά, ως εξής:

Βαθμος ΣΤ

Βαθμός Ε

Βαθμος Δ

Βαθμός Γ

Βαθμός Β

Βαθμός Α

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Ρέππας στο υπουργικό Συμβούλιο, βασικός άξονας της νομοθετικής πρωτοβουλίας για το νέο βαθμολόγιο είναι η εισαγωγή ενός αξιοκρατικού συστήματος αξιολόγησης τόσο των υπαλλήλων όσο και των υπηρεσιακών μονάδων. Δίνεται τέλος στη διαδικασία βάσει της οποίας με τη συμπλήρωση κάποιων προϋποθέσεων σχεδόν το σύνολο των κρατικών λειτουργών χαρακτηρίζονται ως άριστοι και εξελίσσονται στον καταληκτικό βαθμό.


Με πληροφορίες από Βήμα, Ελευθεροτυπία