Η οικονομική κρίση έχει, εκτός των άλλων, έχει αυξήσει δραματικά και τα ποσοστά αυτοκτονιών της χώρας. Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι άνθρωποι- επιχειρηματίες στη πλειοψηφία τους- βάζουν τέρμα στη ζωή τους υπό την ασφυκτική πίεση τoυ οικονομικού αδιεξόδου που αντιμετωπίζουν. Πιο πρόσφατη περίπτωση αυτή του νεαρού ασφαλιστή από το Ηράκλειο που επιχείρησε να αυτοκτονήσει χθες το μεσημέρι, κόβοντας τις φλέβες του λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Ο 32χρονος μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου οι γιατροί έδιναν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο νεαρός ασφαλιστής σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχε προειδοποιήσει ότι θα αυτοκτονήσει και χθες επιχείρησε να κάνει πράξη τις απειλές του.

Ο νεαρός ασφαλιστής δεν είναι όμως ο μόνος που οδηγήθηκε στην αποτρόπαια αυτή πράξη.

Επιχειρηματίας στη Νίκαια αυτοκτόνησε πέφτοντας από το διαμέρισμά του στη Νίκαια ενώ στην Κρήτη, περιοχή που παρουσίαζει μεγάλα ποσοστά αυτοκτονιών, 47χρονος αγρότης αυτοπυροβολείται με την καραμπίνα του λόγω χρεών.

Στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, σε μικρό χρονικό διάστημα τρείς ιδιοκτήτες μαγαζιών αυτοκτονούν πνιγμένοι στα χρέη.

Τέλος, σοκ προκάλεσε πριν λίγες ημέρες η αυτοκτονία του γνωστού διαφημιστή, Μ. Κριάδη, επικεφαλής της εταιρείας Vitamin, που πήδηξε από το παράθυρο του γραφείου του εξαιτίας της οικονομικής καταστροφής που είχε υποστεί.


Πηγή: anatropi2020, cretalive.gr