Νέα προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη έλαβε από τον 3ο ειδικό ανακριτή, ο φερόμενος ως πρωταγωνιστής της υπεξαίρεσης, ύψους 51, 4 εκατ. ευρώ που αποκαλύφθηκε στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Σαξώνης.
Ο Π. Σαξώνης, ο οποίος από τον Μάιο του 2010 παραμένει προσωρινά κρατούμενος για την «μαύρη τρύπα» του δήμου, επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα για εκείνο το σκέλος της ποινικής διερεύνησης της υπεξαίρεσης που συνδέεται με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σε βάρος του έχει απαγγελθεί ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα.

Από τα έως τώρα ευρήματα της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά, προκύπτουν καταθέσεις και βεβαιώσεις για κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ, συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, τα οποία αποδίδονται στον πρώην υπάλληλο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή που άρχισε η διερεύνηση του οικονομικού σκανδάλου είχαν ανοίξει τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκόμενων προσώπων και έγινε ταυτόχρονος έλεγχος στα οικονομικά τους στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ