Αποκλεισμούς σε γκαράζ των δήμων και ΧΥΤΑ πραγματοποιούν από σήμερα Δευτέρα και για 48 ώρες -μέχρι την έναρξη της απεργίας που έχουν προκηρύξει για την προσεχή Τετάρτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ- οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην Αθήνα, έχουν συγκεντρωθεί ήδη στη χωματερή Ανω Λιοσίων. Οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ διαμαρτύρονται για την εργασιακή εφεδρεία και γενικότερα για τα κυβερνητικά μέτρα. Από τα μπλόκα είναι πιθανόν να προκληθούν προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συγκεντρωθούν το πρωί της Τετάρτης έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην Πλατεία Καραϊσκάκη, και από εκεί θα κάνουν πορεία με προορισμό την Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου έχει προγραμματισθεί η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προειδοποιεί παράλληλα ότι «σε περίπτωση που η κυβέρνηση ζητήσει από τους Δήμους στοιχεία ή πίνακες με ονόματα υπαλλήλων για την ένταξη τους στην εργασιακή εφεδρεία, η κατάληψη του γραφείου προσωπικού του Δήμου και η αποτροπή αποστολής κάθε τέτοιας βεβαίωσης θα αποτελέσει την πρώτη αντίδραση των εργαζομένων».