Με σκοπό τη διόρθωση των ''κακώς κείμενων'' στην Τρίπολη και με την επικείμενη πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο παλαιό δημαρχείο της πόλης, υπό τον αντιδήμαρχο Γιώργο Καρλή και τη συμμετοχή των ιδιοκτητών περιπτέρων, σε μια προσπάθεια αλλαγής της αισθητικής των περιπτέρων της πόλης. Ο αντιδήμαρχος σημείωσε, με δηλώσεις του, ότι δόθηκε η ευκαιρία να γίνει μια δημιουργική και γόνιμη συζήτηση γύρω από τα προβλήματα των περιπτερούχων οι οποίοι, δείχνοντας κατανόηση και πνεύμα συνεργασίας, δεσμεύτηκαν να υποβάλουν άμεσα υπόμνημα με τις προτάσεις τους. Ο δήμος είπε, θα τις μελετήσει και κατόπιν θα έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να ληφθεί Κανονιστική Απόφαση.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα των ψυγείων που δικαιούνται οι περιπτερούχοι να τοποθετήσουν, κυρίως όμως η συζήτηση έγινε για την εξωτερική εμφάνιση των περιπτέρων, δεδομένου ότι τα περισσότερα από αυτά χρονολογούνται πλέον των 50 ετών και κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη η ανακατασκευή και αναβάθμισής τους.

Ο κ. Καρλής τόνισε ότι κάθε περίπτερο θα καταλαμβάνει έναν ορισμένο χώρο προκειμένου να μην παρεμποδίζει την κυκλοφορία των πεζών και θα βελτιωθεί η αισθητική του, με την βοήθεια της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου.