Χωρίς να ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ με αντικείμενο την πορεία των κινητοποιήσεων του κλάδου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας που προωθεί η κυβέρνηση.

 Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, στη οποία δημιουργήθηκαν και μικροεντάσεις, διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία, με αποτέλεσμα να συνεδριάσει και πάλι αύριο το ΔΣ του συνδικάτου για να ληφθεί οριστική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τάση που επικρατεί είναι για 24ωρη απεργία την Τετάρτη, ημέρα της Πανελλαδικής κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Σε απεργία την ίδια μέρα προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στο Μετρό, οι οποίοι, πάντως, δέχονται προτάσεις από συνδικαλιστικές οργανώσεις να λειτουργήσουν κάποιες ώρες το Μετρό, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Στην περίπτωση αυτή ενδέχεται οι εργαζόμενοι να μετατρέψουν την απεργία σε στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ