Μπαράζ καταλήψεων σε υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς. Εργαζόμενοι και φοιτητές προχώρηση σε κατάληψη υπουργείων με το... καλημέρα στα πλαίσια των κινήσεων διαμαρτυρίας που έχει προαναγγείλει η ΑΔΕΔΥ, κατά της εφαρμογής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου. Συγκεντρωμένοι από τις επτά το πρωί είναι εργαζόμενοι έξω τα υπουργεία Παιδείας, Εργασίας, Οικονομικών, ΠΕΧΩΔΕ, ΓΓ Εμπορίου στην οδό Κάνιγγος, Πολιτισμού, Δικαιοσύνης, Υγείας, Ανάπτυξης και Γεωργίας ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις βρίσκονται εξέλιξη και σε άλλους εργασιακούς χώρους - υπηρεσίες του Δημοσίου. Αυτή τη στιγμή συνδικάτα και δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν αποκλεισμό στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας. Σε μισή ώρα το σωματείο πρόκειται να δώσει συνέντευξη Τύπου από το γραφείο του υπουργού.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλει την κυβέρνηση «που δίνει γη και ύδωρ στην πλουτοκρατία, επιχειρώντας να καταργήσει το κατώτερο μεροκάματο και τις συλλογικές συμβάσεις».

«Η κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι απαίτηση 100% των βιομηχάνων και του κεφαλαίου», προσθετει στην ανακοίνωσή του.

Ομάδα περίπου 100 φοιτητών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (EAAK) προχώρησε σε δίωρη κατάληψη του υπουργείο Παιδείας με αίτημα την απόσυρση του νόμου για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Σε λίγη ώρα αρχίζει  η γενική συνέλευση των εργαζομένων του υπουργείου οι οποίοι έχουν αρχίσει να φτάνουν στο κτίριο. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να
προχωρήσουν σε κατάληψη, όπως έκαναν άλλοι συνάδελφοί τους σε άλλα υπουργεία.


Υπό κατάληψη τελούν τα τεχνικά γραφεία του ΙΚΑ στην οδό Ιπποκράτους. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν προχωρήσει σε κατάληψεις  10 δήμων των βορείων προαστίων ενώ στις 11:00 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δήμο. Ν. Ιωνίας. Υπο κατάληψη και το δημαρχείο στην Καλλιθέα.

Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Βρεττάκος είχε προαναγγείλει τις κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα μιλώντας στο Βήμα 99,5. «Θα απαντήσουμε στην εφεδρεία με καταλήψεις σε δημόσιες υπηρεσίες την Τρίτη και από την Τετάρτη θα βγούμε στους δρόμους με γενικές απεργίες».

Ο κ. Βρεττάκος μίλησε για δραματικές επιπτώσεις που θα έχει η εφεδρεία στη λειτουργία των υπηρεσιών, καθώς ο δημόσιος τομέας δεν θα μπορεί να προσφέρει βασικές υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις αποφάσεις της κυβέρνησης για εφεδρεία 30.000 υπαλλήλων στο Δημόσιο.