Ο ύπνος γίνεται πιο ελαφρύς, το κλειδί στην πόρτα γυρνάει πολλές φορές και ο συναγερμός εκσυγχρονίζεται το λιγότερο κάθε εξάμηνο. Κάθε «περίεργος» ήχος, κάθε σειρήνα περιπολικού που ακούγεται είναι αιτία πανικού. Σε αυτήν την κατάσταση έχουν περιέλθει  τον τελευταίο καιρό οι περισσότεροι πολίτες κυρίως της Αθήνας, οι οποίοι λόγω των ανεξέλεγκτων ληστειών σε κατοικίες έχουν  χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο τους.
Μπροστά σε μια πρωτοφανή αύξηση της εγκληματικότητας και σε εγκληματικές δράσεις ανεξέλεγκτης αγριότητας βρίσκονται όμως και οι αστυνομικές αρχές, καθώς τρέχουν και δεν φτάνουν τους κακοποιούς που ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σημειώνεται μία ληστεία κάθε μισή ώρα κατά μέσο όρο στην πρωτεύουσα.

Πλέον, οι ληστές έχουν στη διάθεσή τους καλάσνικοφ και βαρέα όπλα, δολοφονούν ή βασανίζουν για λίγα μόλις ευρώ και αυτό προκαλεί έντονο προβληματισμό στην ΕΛ.ΑΣ. Για παράδειγμα, η περιβόητη συμμορία με τα κάλασνικοφ που «χτύπησε» στην Αγία Παρασκευή και στη Γλυφάδα, μάλιστα στη δεύτερη περίπτωση οι κακοποιοί βίασαν τη μητέρα, και παραμένει ασύλληπτη έχει προκαλέσει τον τρόμο στους κατοίκους της Αθήνας, ενώ είναι θέμα τιμής για την αστυνομία η συλληψή τους.

Ταυτόχρονα, συνταξιούχοι και ηλικιωμένοι που μένουν μόνοι τους σε ένα σπίτι βρίσκονται υπό πανικό καθώς καθημερινά στο αστυνομικό δελτίο καταγράφονται επιθέσεις από σπείρες κακοποιών που επιτίθενται σε σπίτια ηλικιωμένων, ληστεύουν και εν συνεχεία βασανίζουν μέχρι θανάτου τα θύματα.

Δυστυχώς, οι αριθμοί περιγράφουν από μόνοι τους τη  ζοφερή πραγματικότητα των εγκλημάτων και ληστειών και έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας για την εγκληματικότητα μόνο τον μήνα Σεπτέμβριο του 2011, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1500 συλλήψεις για ληστείες.

Αναλυτικά, το μήνα Σεπτέμβριο συνελήφθησαν 580 άτομα για κλοπές και διαρρήξεις, 105 άτομα για ληστείες, 100 άτομα για παράνομη κατοχή όπλων. Ακόμη, εξιχνιάστηκαν 46 περιπτώσεις διάρρηξης οικιών, 64 διαρρήξεις καταστημάτων, 13  ληστείες σε καταστήματα, 23 ληστείες σε βάρος ατόμων,18 κλοπές οχημάτων, 119  διαρρήξεις σε Ι.Χ.Ε, 5 παγιδεύσεις  Α.Τ.Μ και 26 περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων.Επίκαιρη ερώτηση Αντώνη Σαμαρά για την εγκληματικότητα

Την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας επιχειρεί να βάλει στην πολιτική ατζέντα της χώρας η ΝΔ με επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της προς τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Αναλυτικά, στο κείμενο αναφέρεται ότι η «εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση καθώς οι δείκτες καταγράφουν αύξηση σε όλους τους τομείς» και πως «η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο» τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στην επαρχία.

Επιπροσθέτως, η ΝΔ σημειώνει ότι «οι κατά καιρούς σχετικές με την εγκληματικότητα μεγαλεπήβολες διακηρύξεις της κυβέρνησης παραμένουν απλά σχέδια επί χάρτου» ενώ «αυξάνονται τα προβλήματα της Ελληνικής Αστυνομίας».

Τέλος, η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν η κυβέρνηση έχει «συγκροτημένο σχέδιο δράσης για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την εμπέδωση αισθημάτων ασφάλειας στους πολίτες».
Ερώτηση ΔΗΜ.ΑΡ. για την εγκληματικότητα


Την έξαρση της εγκληματικότητας, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας, επισημαίνουν ο πρόεδρος και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράςμε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Στο κείμενο της ερώτησης που υπογράφουν ο Φώτης Κουβέλης, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Θανάσης Λεβέντης και ο Νίκος Τσούκαλης, αναφέρονται στις ελλείψεις και τα κενά που υπάρχουν στα αστυνομικά τμήματα του λεκανοπεδίου Αττικής.

Αναστασία ΓαλάνηΣχετικό θέμα: Πέντε ληστείες σε Κερατσίνι και Σχιστό μέσα σε 8 λεπτά