Βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον της τρόικας, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης, χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή τις νέες αξιώσεις της τρόικας, που οδηγούν στην πλήρη κατάργηση του Συντάγματος, όπως υποστήριξε. Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, οποιαδήποτε πρόθεση για οιονεί κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, στη δεκαετία του 1960, σε εποχές που κανένας Έλληνας δεν θα ήθελε να επιστρέψει. Επισημαίνει δε ότι εάν χρεοκοπήσει η ελληνική κοινωνία, τότε θα χρεοκοπήσει και το κράτος.

"Η ελληνική κυβέρνηση έχει επιλέξει να παραχωρήσει το οικονομικό αυτεξούσιο και την πρωτοβουλία παραγωγής πολιτικής στην τρόικα", σημειώνει ο ίδιος, τονίζοντας ότι η κοινωνία δεν θα παραχωρήσει το δικαίωμα αυτορύθμισης των υποθέσεών της.

"Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μία διαδικασία άγριας εσωτερικής υποτίμησης. Είναι σαφές σε όλους ότι η εσωτερική υποτίμηση κανέναν ρόλο δεν παίζει στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, με δεδομένο ότι ο κατώτατος μηνιαίος μισθός στην Ελλάδα υστερεί σημαντικά έναντι των κατώτατων μισθών των πλουσιότερων χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ας αποφασίσουν επιτέλους, εάν εργασιακά μας κατατάσσουν στην Ανατολή ή στα Βαλκάνια και εάν τελικά μας θέλουν ή όχι στην Ευρώπη", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κορκίδης.
TAGS