Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη συνεχιζόμενη κατάληψη του ΧΥΤΑ Μαυροράχης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας. Με την εντολή που έδωσε προς την εισαγγελία ποινικής δίωξης, ζητά να διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα ή όχι. Την έρευνα πρόκειται να αναλάβει πταισματοδίκης.

Ελάχιστοι συνδικαλιστές συνεχίζουν να αποκλείουν τον ΧΥΤΑ και με την απειλή βίας απαγορεύουν την προσέλευση και απόρριψη των απορριμμάτων, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης, σε έγγραφό του προς τον πρόεδρο του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, Γιάννη Ζουρνά, που κοινοποιήθηκε επίσης στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης και στους δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης.

Στο έγγραφό του ο κ. Δανιηλίδης ζητεί τη λήψη των απαραίτητων μέτρων ώστε να αποτραπεί η συνέχιση αυτής της κατάστασης και να επαναλειτουργήσει ο χώρος.

«Ο κ. Δανιηλίδης δεν προτείνει μέτρα», απαντά από την πλευρά του ο κ. Ζουρνάς και διευκρινίζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι πρόκειται για μια πανελλήνια κινητοποίηση που δεν περιορίζεται στη Θεσσαλονίκη. «Είναι πλέον θέμα της κεντρικής εξουσίας», προσθέτει.