Με ένα show εμπνευσμένο από τα βάθη των ωκεανών παρουσίασε ο Karl Lagerfeld την συλλογή του οίκου Chanel για την επόμενη σεζόν. Είδαμε λευκά, κοντά φορέματα, με μανίκια μέχρι τους αγκώνες, διακοσμημένα με μαργαριτάρια- είτε μέσα στην πλέξη τους, είτε φορεμένα ως ζώνες. Τα cocktail dresses της συλλογής ήταν τόσο περίπλοκα που θα μπορούσαν να ανήκουν και σε μία συλλογή haute couture. Η οργάντζα διπλώθηκε και κόπηκε σε σημεία τόσο περίεργα, που έδινε την εντύπωση της τέχνης του origami. Φυσικά δεν έλειψαν και τα κλασσικά ταγιέρ από τουίντ- χαρακτηριστικά του οίκου.

Εύθραυστα, υποθαλάσσια πλάσματα περπάτησαν στο catwalk φορώντας outfits με full skirts, από δαντέλα που θύμιζε τον αφρό της θάλασσας. Τα ιριδίζοντα φορέματα από σιφόν, σε ανοιχτό πράσινο χρώμα, με παγέτες και φτερά στρουθοκαμήλου έκλεψαν την παράσταση, ενώ οι (πολύ θηλυκές) εμφανίσεις συνοδεύτηκαν από χαμηλά, ασημί μποτάκια που έδιναν μία πιο «σκληρή» αίσθηση στα looks.

Όλα αυτά υπό τους ήχους της απόκοσμης φωνής της Florence Welch, η οποία τραγούδησε ζωντανά στο show. Ο Karl Lagerfeld απέδειξε, ξανά, ότι, όσο κι αν επάξια διατηρεί τον τίτλο του Kaiser, δεν επαναπαύεται στις δάφνες του και ότι ο ίδιος, αλλά και η ομάδα του στον οίκο Chanel, δεν ξεμένουν ποτέ από ενδιαφέρουσες ιδέες.



Πηγή: stylista.gr