Και δεύτερος κύκλος διαλόγου θα υπάρξει με τους φορείς της Δικαιοσύνης για τις αλλαγές που έχει εξαγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, αναφορικά με την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με την οποία εξέφρασε την αντίθεσή του για τη μεταφορά δικαστηριακής ύλης στους συμβολαιογράφους και την επίσκεψη κλιμακίου της τρόικα στο Πρωτοδικείο Αθηνών, το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε σημερινή ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι έχει ανοίξει έναν ουσιαστικό διάλογο με τις ηγεσίες των Ανωτάτων Δικαστηρίων, εκπροσώπους των Ενώσεων Δικαστικών Λειτουργών, καθώς επίσης και με προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο των συζητήσεων, κλήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης και ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Γιάννης Αδαμόπουλος, να υποβάλει τις προτάσεις τού κλάδου, μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, για τη λήψη μέτρων επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης, συνεχίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση τονίζεται: «Η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης κατά τις διεξοδικές συζητήσεις που πραγματοποίησε με τους φορείς της Δικαιοσύνης, έδωσε ρητή διαβεβαίωση ότι πριν καταρτιστεί σχέδιο νόμου θα διεξαχθεί και δεύτερος κύκλος διαλόγου, προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό σχέδιο που θα προωθηθεί για ψήφιση στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

Με αυτά τα δεδομένα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «δεν είναι κατανοητό το περιεχόμενο της αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών της 3ης Οκτωβρίου 2011, καθώς επίσης και οι κάθε μορφής κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν με αιτήματα τα οποία δεν ανάγονται σε κυβερνητικές αποφάσεις».

Ακόμη, το υπουργείο Δικαιοσύνης επαναλαμβάνει την πρόσκληση όπως ο κλάδος των δικηγόρων «ανταποκριθεί με την ουσιαστική συμμετοχή στη διαμόρφωση αποφάσεων για τη λήψη μέτρων, που θα ικανοποιούν το αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης».

Τέλος, το υπουργείο Δικαιοσύνης εκφράζει την ελπίδα ότι οι δικηγόροι «δεν θα υποκύψουν σε συντεχνιακές λογικές και θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων, ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα αρνησιδικίας, τα οποία και οι ίδιοι καταγγέλλουν».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ