Στο κακουργιοδικείο του "Σάουθγουορκ" στο νότιο Λονδίνο άρχισε η δίκη με κατηγορούμενο 45χρονο Έλληνα επιχειρηματία, μέλος γνωστής ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας, ο οποίος πριν λίγα χρόνια θεωρείτο ένας από τους πλέον ισχυρούς παράγοντες στην αγορά ακινήτων του Λονδίνου.
Το σοβαρό κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο Έλληνας επιχειρηματίας είναι ότι χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα (εγγυητικές επιστολές , εκτιμήσεις ακινήτων, τραπεζικούς λογαριασμούς) εξασφάλιζε από δύο μεγάλες τράπεζες, την IRISH ALLIED Bank και την Bank of Scotland, μεγάλα ποσά για στεγαστικά δάνεια και με αυτά αγόραζε σημαντικής αξίας ακίνητα στο Λονδίνο.

Οι οικονομικές ζημίες που έχει προκαλέσει στις δύο αυτές τράπεζες υπολογίζονται σε 750 εκατομμύρια λίρες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο επιχειρηματίας έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο εταιρειών στην Αθήνα, στην Αμερική και το Χονγκ Κονγκ και τις χρησιμοποιούσε για να εκδίδει πλαστές εγγυητικές επιστολές και να δημιουργεί πλαστούς τραπεζικούς λογαριασμούς, για να εξασφαλίζει τα δάνεια από τις τράπεζες.

Στο δικαστήριο έχει κατατεθεί μια επιστολή στην οποία βεβαιώνει ότι το οικογενειακό τους ίδρυμα έχει περιουσία 410 εκατομμύρια δολάρια και η συμμετοχή τους σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις έχει αντίκρισμα 750 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας, σύμφωνα με τις αγγλικές αρχές, άλλαξε το πραγματικό του επίθετο όταν καταδικάστηκε γιατί πουλούσε αριστοκρατικούς τίτλους σε ανύποπτους Αμερικανούς.