Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου εκτός εποχής κηπευτικών, είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε ότι θα καταβάλλει προσπάθεια για να εξευρεθεί λύση για την συνολική αποζημίωση των αγροτών της Ιεράπετρας από τις συνέπειες του e-coli. Ακόμη τόνισε πως είναι σωστή η αντίληψη για την κατανομή της αποζημίωσης σε όλους τους καλλιεργητές, αλλά ξεκαθάρισε πως το πρόβλημα δεν είναι θέμα που σχετίζεται με προσωπικές ή πολιτικές παρεμβάσεις, λόγω των προδιαγραφών που υπάρχουν.

«Είναι κατανοητό πως δεν μπορούμε να μοιράσουμε χρήματα ανεξέλεγκτα. Εκείνο που πρέπει να δούμε είναι τα στοιχεία και τα παραστατικά, που θα δίνουν μια εικόνα η οποία μπορεί να αποδείξει στον έλεγχο ότι μπορούν να είναι όλοι δικαιούχοι και να διατεθούν τα χρήματα», επισήμανε ο κ. Αρναουτάκης, ζητώντας προτάσεις τόσο από τους αγρότες, όσο και από την υπηρεσία, για να μπορεί να στηριχθεί μια παρέμβαση προς τον αρμόδιο υπουργό.

Σήμερα, από τα 2,7 εκ. ευρώ που έχουν διατεθεί ως αποζημιώσεις εξαιτίας του e-coli για τους αγρότες της περιοχής της Ιεράπετρας, απορροφούνται τα 1,9 εκ. ευρώ από 650 περίπου αγρότες και το πρόβλημα που έθεσαν οι εκπρόσωποί τους ήταν πως θα πρέπει να δοθούν και τα υπόλοιπα χρήματα για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής που δοκιμάζεται.

Πηγή: ΑΠΕ  - ΜΠΕ