Το πρόβλημα με τα σκουπίδια στην πόλη μεγεθύνεται. Η πρώτη έκκληση του δήμου Θεσσαλονίκης προς πολίτες και καταστηματάρχες δεν είχε κανένα αποτέλεσμα καθώς αρκετοί δρόμοι μοιάζουν ώρα με την ώρα με σκουπιδότοπους.

Η κατάληψη του ΧΥΤΑ Μαυροράχης από τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ έχουν αφήσει από την Παρασκευή μια Θεσσαλονίκη , να γεμίζει συνεχώς σκουπίδια.

Η αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας ζήτησε σήμερα εκ νέου την ενεργοποίηση και συνεργασία όλων των δημοτών, επαγγελματιών και καταστηματαρχών, προκειμένου να συμβάλλουν όλοι ώστε να παραμείνει ευπρεπής και ανθρώπινη η εικόνα της Θεσσαλονίκης κατά τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Κάνει έκκληση να τηρηθούν απλοί κανόνες υγιεινής στην καθημερινότητα των δημοτών και στην δραστηριότητα των επαγγελματιών που θα ενισχύσουν τις προσπάθειες του Δήμου  προκειμένου να διατηρηθεί η πόλη καθαρή.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της,  η Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας αναφέρει:

«Η καθαριότητα της πόλης είναι πολυσύνθετη διαδικασία και η στόχευση της Αντιδημαρχίας Ανακύκλωσης και Καθαριότητας οφείλει και πρέπει να διατηρείται  πάντα σε υψηλά επίπεδα. Όμως για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση οι δρόμοι, οι πλατείες και οι δημόσιοι κοινόχρηστοι χώροι είναι απαραίτητη η  συμμετοχή των δημοτών.  Σε ιδιαίτερες συνθήκες όπως είναι αυτές που επικρατούν τα τελευταία 24ωρα  στην πόλη χωρίς την ευθύνη του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι δημότες οφείλουν να ενεργοποιηθούν και να συμβάλουν με την κοινωνική τους ευαισθησία και συμπεριφορά στο να βελτιωθεί και να διατηρηθεί   η εικόνα της πόλης καθαρή και ανθρώπινη.

Η τήρηση ορισμένων απλών κανόνων στην καθημερινότητα των δημοτών και στην δραστηριότητα των επαγγελματιών θα συμβάλλει στην προσπάθεια του Δήμου  για την βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και στη διατήρηση της καθαριότητας. Ιδιαίτερη αναφορά και έκκληση απευθύνεται στους επαγγελματίες (πολυκαταστήματα, super market κλπ) της πόλης, να μην εναποθέτουν υλικά ανακύκλωσης δηλαδή χάρτινες συσκευασίες στους κάδους απορριμμάτων, ενώ η ανακύκλωση στους μπλε κάδους να γίνεται με ευαισθησία και προσοχή χωρίς την απόρριψη σε αυτούς οικιακών απορριμμάτων.

Η συμμετοχή, η στήριξη και η συναίνεση όλων, αυτές τις δύσκολες μέρες  για την πόλη μας, είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρχουν αποτελέσματα και αυτή την συνεργασία επιθυμούμε. Οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Ανακύκλωσης και Καθαριότητας βρίσκονται καθημερινά στην διάθεση του δημότη για την εξυπηρέτηση του και για έκτακτες ανάγκες στα τηλ. 15192 και 2310 494500.

Ο κάθε δημότης και ο κάθε επαγγελματίας ξεχωριστά πρέπει να συνεργαστεί με το Δήμο και με την δική του συμπεριφορά και την κοινή προσπάθεια  όλων να διαφυλαχτεί η καθαριότητα στην πόλη και να βελτιωθεί η ανακύκλωση».

Πηγή: spnews.gr