Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα, αφού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κήρυξαν 24ωρη κινητοποίηση, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης. Κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας από τις πορείες της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Στάσεις εργασίας  σε όλα τα  Μέσα Μεταφοράς εκτός του μετρό

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλην του μετρό, στην πανεργατική απεργία.
 
Ειδικότερα:

- Το μετρό θα κινηθεί κανονικά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας (θα φτάνει ως και το σταθμό Δ. Πλακεντίας)
- Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
-  Τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 8 το πρωί με 9 το βράδυ.
-  Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
-  Ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός θα ακινητοποιηθεί λόγω 24ωρης απεργίας.
- Το Τραμ θα κινηθεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, εκτός από την έναρξη της βάρδιας έως τις 6 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, όπως τόνιζαν οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που επιθυμεί να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας, για να πάρει μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο και την πορεία προς τη Βουλή, που διοργανώνουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού θα ακινητοποιηθούν την Τετάρτη μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών να πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία.


Ακυρώσεις πτήσεων 


Παράλληλα, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και για 24 ώρες κλείνει ο ελληνικός εναέριος χώρος, εξαιτίας της απεργίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.

Λόγω της απεργίας, Olympic Air και Αegean ματαίωσαν τις πτήσεις τους.


Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία


Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στο χώρο της Υγείας. Συγκεκριμένα,  με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίας Υγείας Πρόνοιας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στην απεργία.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αντιδρούν στην εργασιακή εφεδρεία και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.


Αντιδρά και η εκπαιδευτική κοινότητα


Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές  οι οποίοι διαμαρτύρονται για  την κατάσταση στην εκπαίδευση «με τα χιλιάδες κενά, τις ελλείψεις βιβλίων, τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για τις λειτουργικές τους δαπάνες».

Την ίδια στιγμή στην απεργία συμμετέχουν και οι καθηγητές των ΤΕΙ διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό στα Ιδρύματα.


Απέχουν από τα καθήκοντα τους οι δικηγόροι


Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι δικηγόροι, με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Κλειστά θα παραμείνουν και όλα τα δικαστήρια της χώρας, καθώς οι δικαστικοί υπάλληλοι θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.

Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για «την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος, την ειδική έκτακτη εισφορά και το τέλος ακινήτων, τη δήθεν απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, την επιβολή αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και την επιβολή ΦΠΑ 23%».


Κινητοποιήσεις και από τους μηχανικούς


Εξάλλου, κινητοποιήσεις εξήγγειλαν και οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, διαμαρτυρόμενοι για τα «αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα» της κυβέρνησης.


Προβλήματα στα Λιμάνια


Με προβλήματα θα γίνεται η διακίνηση εμπορευμάτων στα μεγάλα λιμάνια της χώρας, καθώς και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών θα απεργήσουν, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και την εργασιακή εφεδρεία.


Κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι


Κλειστά θα παραμείνουν, επίσης, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, καθώς οι φύλακες θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.


Απεργούν και οι Σωφρονιστικοί


Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ θα λάβουν μέρος και οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι Κέρκυρας ζητώντας τα νυχτερινά δεδουλευμένα τους, τα οποία, όπως υποστηρίζουν, τους οφείλει το κράτος, καλύτερες συνθήκες εργασίας, αύξηση του αριθμού των εργαζομένων, αλλά και να σταματήσει η μισθολογική τους κατρακύλα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Πηγές: Newpost.gr –in.gr