Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις της κυβέρνησης με συγκεκριμένα συνδικάτα που αντιδρούν στην προωθούμενη απελευθέρωση των επαγγελμάτων. Φαρμακοποιοί, δικηγόροι και ιδιοκτήτες ταξί, φορτηγών και βυτιοφόρων έχουν κηρύξει «πόλεμο» στις κυβερνητικές αποφάσεις. Οι φαρμακοποιοί, που προχωρούν σε 24ωρη απεργία στις 19 Οκτωβρίου, δηλώνουν ότι δεν θα εφαρμόσουν το νέο διευρυμένο ωράριο, δεν θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ από 1ης Νοεμβρίου σταματούν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων σε ασφαλισμένους των οποίων το Ταμείο δεν έχει εξοφλήσει τις οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς.

Οι ιδιοκτήτες ταξί προετοιμάζονται για νέο γύρο κινητοποιήσεων, ενώ επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, οι οποίοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για κινητοποιήσεις διαρκείας.

Οι ιδιοκτήτες συνεδρίαζαν μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στην απελευθέρωση του κλάδου των εθνικών οδικών εμπορευματικών μεταφορών από τις αρχές του 2012.

Τέλος, για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους διαμαρτύρονται και οι δικηγόροι, καταγγέλλοντας την ωμή, όπως χαρακτηρίζουν, παρέμβαση της τρόικας στη Δικαιοσύνη.


Πηγή: tovima.gr