Αρχίζει σήμερα, Τετάρτη, στις φυλακές Κορυδαλλού η δίκη των οκτώ κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν οι Ν.Μαζιώτης, Π.Ρούπα, Κ.Γουρνάς, Χρ.Κορτέσης, Ευ.Σταθόπουλος, Σ.Νικητόπουλος, Κ.Κατσένος και η Μ. Μπεραχά. Οι Ν. Μαζιώτης, Π. Ρούπα και Κ. Γουρνάς παραμένουν υπό κράτηση, αλλά εντός Οκτωβρίου λήγει το 18μηνο προφυλάκισής τους.

Οι Κορτέσης, Σταθόπουλος και Νικητόπουλος αποφυλακίστηκαν υπό όρους, έπειτα από δύο βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών, καθώς ο Άρειος Πάγος άσκησε αναίρεση στο πρώτο και εκδόθηκε κατόπιν άλλο βούλευμα που επικύρωσε την κρίση των εφετών.

Ο Κ.Κατσένος παραδόθηκε στις αρχές στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί ανά περίπτωση στους κατηγορούμενους αφορούν τα κακουργήματα της συγκρότησης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθειας κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και απόπειρας ανθρωποκτονιών κατά συρροή.

Η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» έχει προβεί σε αρκετές επιθέσεις, ανάμεσα στις οποίες η εκτόξευση ρουκέτας στην αμερικανική πρεσβεία, στις 12 Ιανουαρίου 2007, και η ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών στην οδό Μπουμπουλίνας, που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού Διαμαντή Ματζούνη, στις 5 Ιανουαρίου 2009.


Πηγή: in.gr