Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα το Σύνταγμα όπου κατέληξαν νωρίτερα οι πορείες των μαθητών-φοιτητών, των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ από τα εκτεκταμένα επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων. Οι τσολιάδες αναγκάστηκαν νωρίτερα να φύγουν από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και να μεταφερθούν στο πίσω μέρος της πλατείας διότι κουκουλοφόροι πετούσαν πέτρες προς το μέρος τους. Αυτή την ώρα τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας έχοουν σταματήσει. Νωρίς το απόγευμα όμως, στην πλατεία Συντάγματος, κουκουλοφόροι πετούσαν μολότοφ στα ΜΑΤ με αποτέλεμα οι δεύτεροι να απαντήσουν με εκτεταμένη χρήση χημικών. Δύο πολίτες τραυματίστηκαν σοβαρά έπειτα από εισβολή των ΜΑΤ μέσα στο μετρό του Συντάγματος για να απωθήσουν ομάδα κουκουλοφόρων.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν τόσο τους κουκουλοφόρους που είχαν βρει καταφύγιο στο μετρό όσο και εκείνους που ήταν περιμετρικά στην πλατεία Συντάγματος με αποτέλεσμα τα χημικά να φτάσουν ακόμα και μέσα στο Μετρό. Οι εργαζόμενοι στο μετρό έφτιαξαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά στην είσοδο προκειμένου να εμποδίσουν τις αστυνομικές δυνάμεις να περάσουν.

Μάλιστα, στο εσωτερικό μεταφέρθηκε κι ένας τραυματίας από τις διαδηλώσεις προκειμένου να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, δημοσιογράφοι χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ στην οδό Όθωνος, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με κουκουλοφόρους που βρίσκονταν σε εκείνο το σημείο.

Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης ήταν για αρκετές ώρες αποπνικτική λόγω των δακρυγόνων, ενώ οι ταραξίες κρύβονταν στα γύρω στενά και εμφανίζονταν ανά διαστήματα προκειμένου να πετάξουν πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Η αστυνομία προέβη σε 15 προσαγωγές εκ των οποίων οι δέκα κατέληξαν σε συλλήψεις.